Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той  

...
Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
 
Коментари Харесай

Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, уточни той

 

" По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, само че тогава започнаха митингите против нас, и по тази причина няма евро ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание, представен от dnes.bg. " Няма институции, няма единна политика, даже не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали ", счита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ дефинира резултата като " сриване на всичко " и " нито една позитивна вест за България ".

" Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо устойчиво, ще се отклоним от всички пътища “, добави още водачът на ГЕРБ.

" Дори комисии в Народното събрание не можем да създадем, даже не можем да приемем едно нещо да сработи ", добави Борисов.

“Темата за експертен кабинет е нелепост. При нас всички са специалисти. За да проработи страната имаме партия с над 11% преднина и дано всички да излязат и да кажат изискванията си да поддържат първия мандат ”, сподели водачът на ГЕРБ.

Според Борисов, сега сме в протест на предизборна акция и на всички им е преференциално в Народното събрание да има дребни партии.

“Ако имахме над 80 депутати, диалог за сглобка нямаше да има. Никой обаче не приказва за изборната система тъй като на всички им е преференциално да има дребни партии ”, счита Борисов.

Според него в този момент разпределението на силите не дава отговор на това в предходното Народно събрание.

“Точно както споделих на сътрудниците от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме държавното управление, тъй като към този момент вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е разумно с 22 депутати да желаете цялата власт плюс регулатори и служби ”, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет сред първата, втората и третата мощ. “Всички останали партии могат да оказват помощ с специалисти да бъдат вкарани в държавното управление ”, съобщи още Борисов.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР